Reklam

8 Aralık 2012 Cumartesi

İlk Yatak Keyfi

Bu sabah Deniz'i ilk kez kendi yatağımıza, aramıza aldık. Uyuması için değil, hep beraber mırmır yapmak için :)

Ben küçükken hatırlıyorum, hafta sonlarında annemle babamın arasına girmek en sevdiğim şeylerden biriydi. Bütün ilginin üzerimde olduğunu ve sonsuzca sevildiğimi bildiğim yerdi onların araları. Deniz'in de bu tatmin edici duyguyu tatmasını istiyorum.

Ben bebekken de çocukken de hiç annemlerin yanında uyumamışım, hep kendi odamda kendi yatağımda yatmışım. Deniz'i de böyle alıştırmak istiyorum. Şu anda yatağın yanındaki beşikte yatıyor. 3-4 aylık olunca kendi odasındaki yatağa alıştırmak niyetindeyim.

Hangi yatak?

Bebek odasını yaparken bu yatak konusu çok kafamı karıştırmıştı. Çok çeşitli araçlar var; karyola, beşik,  oyun parkı yatak... hangisinden alsak daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur diye araştırma yaparken tanıdıklardan beşik ve mama sandalyesi-yatak geldi. Biz de 7-8 yaşına kadar kullanabileceği kendi yatağını aldık. Böylece evde bir anda -ayıptır söylemesi- 3 yatak oldu, her biri ayrı kullanıma uygun..

Deniz'in kendi odasına aldığımız yatak uzun ömürlü ve nihayetinde alınması gereken bir yatak.. Biz Belis'in Ümraniye'deki yerinden aldık, tarih verdiler, gelip kurdular. 4 çekmecesi var, nevresim vs koyduk. ayrıca sallanıyor.

Bir tanıdıktan ilk aylarda kullanılacak bir beşik geldi. Bu beşik yatak odasında yatağımın yanında duruyor ve doğumdan beri geceleri burada yatıyor Deniz. Hık dese duyuyorum, ayrıca sallandığı için geceleri kalkmadan da, ayağımla iterek sallayabiliyorum.

Yine tanıdıktan gelen bir mama sandalyesi var, bebek oturana kadar yatak olarak kullanılabiliyor. Onu da salona koyduk, gün içinde çeşitli seste ve ışıkta uyumaya alışşın diye. Şimdilik bu 3'lü gayet iyi idare ediyor.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...