Reklam

11 Ekim 2015 Pazar

3 Yaşındaki Çocuğun Vazgeçilmez 6 Kitabı


Kitap kurdu Deniz'in neredeyse boyu kadar kitabı var. Bununla övünebilirim, evet :) Ben, nasılsa oyuncak başkalarından gelir diyerek her hediye fırsatını ona uygun kitaplar alarak değerlendirdiğim için kütüphanesi günden güne doluyor.

Bir Annenin Blogu - Deniz'in elinden düşürmediği çocuk kitapları

Tabi ki ilk okuma kitapları bez ve dokunmalı kitaplardı, sonra sesli kitaplar geldi. 1,5 yaşından beridir de resimli ne varsa ilgisini çekiyor. Buna kütüphanemizdeki yemek kitapları, kedi türleri kitapları, dergiler dahil. Bu aralar gündemdeki kitaplarımız hayvan kahramanlı çocuk kitapları...

Ben Kedigen zamanından beri Feridun Oral'ı takip ederim, kendisiyle kediler üzerine söyleşi de yapmıştım, çizgilerini de çok severim. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan kitaplarının hemen hepsi bizde var. Deniz'in de bu aralar favorileri arasında...

İşte Deniz'in eğlenceli okuma kitapları arasından derlediğim kitap listesi:

1. Kırmız Elma
Yazan ve Resimleyen: Feridun Oral
Yapı Kredi Yayınları

Bir Annenin Blogu - Kırmızı Elma

Soğuk ve karlı bir günde yiyecek aramaya çıkan tavşan, bir ağacın dalında kırmızı bir elma görür. Elma çok yüksektedir ve tavşan, kır faresi, tombul tilki ve koca ayıdan yardım ister. Hiçbiri tek başına bu yükseklikte asılı duran elmaya ulaşamaz ama dördü bir araya gelince elmayı koparmanın yolunu bulurlar. Birlik olma ve paylaşma üzerine harika bir kitap...

Kitaptaki "Tombul tilkinin aksırıp tıksıran sesi" ifadesi Deniz'in en çok komiğine giden ifadelerden biri. O bölüme gelince, "bii daaa" diyerek tekrar tekrar okutuyor. Geçenlerde hasta olup sesim çatallaşınca "Anne aksırıp tıksırıyor" diyerek kitabın hakkını verdi.

2. Kirpi ile Kestane
Yazan ve Resimleyen: Feridun Oral
Yapı Kredi Yayınları


Bir Annenin Blogu - Kirpi ile Kestane

Dikenleri birbirine dolaşan Küçük Kirpi ve Kestane, ormanda onlara yardım edebilecek birilerini ararlar ama herkesin kendi işi vardır, kimse yardımcı olmaz. Sonunda komik bir şekilde birbirlerinden ayrılırlar.
Deniz için bu kitabın kilit ifadesi de "tıngır mıngır". Özellikle at kestanelerinin pıtır pıtır yere düştüğü bu mevsimde okumanızı öneririm.

3. Küçük Fare Bidi
Yazan ve Resimleyen: Feridun Oral
Yapı Kredi Yayınları

Bir Annenin Blogu - Küçük Fare Bidi

Küçük fare Bidi'nin en büyük hayali bir kaplan terbiyecisi olmaktır. Çiftlikteki inekleri, tavukları, kazları ve kedileri eğitmiş olan Bidi, kasabaya gelen sirk ile hayaline kavuşur. 

Üstteki sayfa Bidi'nğin yatak odası. Deniz'le bu odada dakikalarca kalıyoruz. Duvardaki posterleri tek tek sayıyor bana. "Burda kaplan atlıyor, şurda kaplan ağaca tırtır yapıyor, burda n'apıyor anneee?"

4. Benekli Kedimi Gördünüz mü?
Yazan ve Resimleyen: Feridun Oral

Yapı Kredi Yayınları

Bir Annenin Blogu - Benekli Faremi Gördünüz mü?

Yavru kedi Zeytin, anneannesin kucağında, dedesinin okuduğu masalları dinlerken uyuyakalır. Rüyasında çok sevdiği benekli faresini kaybeder. Benekli faresini bulmak için Hansel ve Gretel'i, 7 Cüceleri'i, Kırmızı Başlıklı Kız’ı, Fareli Köyün Kavalcısı’nı ve Pinokyo’yu ziyaret eder. 

5. Akıllı Tilkinin Masalı
Yazar: Debi Gliori
Çevirmen: Nevin Avan Özdemir

İş Bankası Kültür Yayınları


Bir Annenin Blogu - Akıllı Tilkinin Masalı

Minik tilkinin canı yalnız oynamaktan sıkılmıştır. Annesinin dikkatini çekmek için gürültü patırtı yapar. Annesi yanına gelir ve savaş alanını görür ama kızmaz. Ne olursa olsun yavru tilkiyi seveceğini söyler. Ve kendi çapında sevgiyi tarif eder.
Sıcacık bir kitap...

6. Üç Kedi Bir Dilek
Yazar: Sara Şahinkanat
Resimleyen: Ayşe İnan Alican

Yapı Kredi Yayınları

Bu da listemizin son kitabı. Çizgilerine bayıldığım bir kitap, ve tabi ki kedili... 

Üç arkadaş, Piti, Pati ve Pus, geceleri damda sırtüstü uzanmış gökyüzünü seyrediyorlar. Kayan bir yıldız görüp dilek tutma niyetindeler. Piti, bu dostluğun hiç bozulmaması için dilek tutmak istiyor ve gözünü gökyüzünden ayırmıyor. Piti için endişelenen Pati ve Pus, arkadaşlarına yardım etmek istiyorlar.

Bir Annenin Blogu - Üç Kedi Bir Dilek

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...