Reklam

18 Mayıs 2012 Cuma

Hamilelikte Bulantının Önüne Geçmek İçin İpuçları

Bugün itibariyle 13 haftalık hamileyim. Ense kalınlığı, kan testi, herşey normal. Beyin kabuğu da yerli yerinde. 

Blog olayına yeniden başlamanın nedeni anlatacak çok farklı bir şeyim olduğundan değil,- her hamilelik 3 aşağı 5 yukarı aynı seyirde gidiyor,- aradığım konuda fazla kaynak bulamamamdı:
Hamileliğin zorlukları

İlk günden hiçbir sıkıntı yaşamadan mutlu mesut, gazsız, bulantısız hamilelik geçirenleri sevmiyorum. Bir de daha ilk aylarında "hayatımın en güzel duygusu" hafifliğinde ortada dolananlara tahammül edemiyorum. 

Okuduğum bloglar ve 1-2 kitap hamileliğin kadın vücüdüna ve hayatına getirdiği güzelliklerden, heyecanlardan bahsediyor. Kimse doğru dürüst sıkıntılardan bahsetmiyor. 

Nerdeyse 5. haftadan itibaren mide bulantısı yaşıyorum. 3. aya girince kesilir onlar dediler, kesilmedi henüz. Sabah kahvaltıdan sonra başlıyor, gece yatana kadar. Yediklerimi sindiremiyorum, zaten faydalı hiçbirsey yiyemiyorum. Salata, yoğurt, süt, balık, sebze yemeklerinin yanına yaklaşamıyorum. makarna, patates ve kuruyemiş (ceviz, fındık, kuru meyveler, kabak çekirdeği) kurtarıcım oldu. Sebze ve lifli yemediğim için bağırsaklarım durma noktasında, o da ağırlık ve şişkinlik yapıyor. Hayat bir anda zorlaştı, daha ortada birşey yokken. 

Hamilelikten birkaç ay önce dietisyene gidip 58 kg'dan 51'e indim ve orda hamile kaldım. 3 ay sonunda 52 oldum, ki onun da yarısı gazdır. Geçtiğimiz 3 ay içinde diet listesindeki günlük 1800 kalorilik dieti uygulamayamadım. Sağlıklı gıda rezervlerim tamamen dolmuş herhalde, 3 ayım karbonhidrat ağırlıklı geçti. Şimdi yavaş yavaş salata, süt, günlük pişmiş bazı sebze yemeklerini yiyebiliyorum. 

Bana iyi gelen birkaç öneri:

Mide bulantısı için beyaz leblebi kurtarıcı oldu. Onun geçirmediği durumlarda bir bardak suyun içine 1-2 dilim taze zencefil attım. Kıtır kıtır yemeyi becerebilirseniz, ne ala. Ben yandım, onun için suya koydum, aroması hafifledi biraz. 



Gaza bir çare bulamadım. Sabahları ılık su içip 1-2 kuru kayısı yiyorum, gün içinde çıktı alınıyor, yoksa 2-3 gün çıkmadığı oluyor. Gaz ve onun şişkinliği davem ediyor, hayatı zindan eden birşey.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...